TFCBT חרוב, ספטמבר 2024
3
מחקר
אני עוסקת במחקר מאז שנת 2001, ומאמינה כי שילוב של עבודה מחקרית עם עבודה קלינית הוא חיוני להתפתחות כל אחד מהתחומים. עבודה קלינית מאירה את השדה המחקרי באור מעשי ואנושי, ועוזרת למגדל השן האדמי להיות מחובר אל הקרקע. מאידך העבודה המחקרית מאפשרת בחינה ותיקוף של התובנות והנסיונות הקליניים ומאפשרת להבין את המקרה הפרטני בקונטקסט אוניברסלי.
March 14, 2017
גרייה מוחית והשפעתה על זכרון עבודה במצבי לחץ
מחקר זה עוסק בטכניקה של גרייה חשמלית מוחית (TDCS) בה מועבר זרם חשמלי עדין מאוד דרך שתי אלקטרודות המוצמדות לראשם של הנבדקים. הטכניקה בטוחה ומוכחת, ופרט לעקצוץ מקומי אינה מלווה בתופעות לוואי.
העבודה הנוכחית נעשתה במימון משרד הביטחון ובחנה את האפשרות להשתמש בטכניקה על מנת לשפר את יכולת החשיבה וריכוז (זכרון עבודה) של נבדקים בריאים במצבי לחץ.
הממצא המרכזי היה כי הטכניקה אמנם משפרת את ביצועי הנבדקים אך תחת לחץ האפקט מתהפך והביצועים יורדים.
המחקר בשלבי פרסום בעתונות המקצועית, ניתן לראות להלן פוסטר מדעי שהוצג בכנס "brain stimulation" במרץ 2017.
July 31, 2013
טיפול מוקדם בטראומה
בין השנים 2004-2013 היתה לי הזכות להשתתף במחקר אורך שהתקיים במרכז לטראומה ולהפרעות חרדה בקהילה בראשותו של פרופסור אריק שליו. במחקר זה יצרנו קשר עם כ-2000 נפגעי טראומה שהגיעו לחדר המיון בהדסה (לאחר אירועי טרור, תאונות דרכים, ותאונות עבודה). הנבדקים עברו הערכה ראשונית, ולאלו מהם שהראו סימפטומים משמעותיים הוצע טיפול באחד מ-4 דרכים (טיפול קוגניטיבי, טיפול בחשיפה, תרופות מסוג SSRI או פלצבו). הממצא המרכזי היה כי הטיפולים בשיחות היו יעילים יותר מהטיפול התרופתי בהפחתת הסימפטומים הפוסט טראומטיים.
October 07, 2010
טראומה באוכלוסיה החרדית
במסגרת העבודה במרכז לטראומה והפרעות חרדה בהדסה (ראה לעיל) ביצעתי את עבודת המאסטר שלי, בהנחיית פרופ' אריה שלו ופרופ' איתן בכר. העבודה בחנה נפגעי טרור חרדים, והשוותה את מצבם הנפשי ואת השינוי בתפיסותיהם בעקבות הטראומה. הממצא המרכזי היה כי בניגוד למקובל בספרות, השתייכות דתית אינה מהווה תמיד גורם מחסן מפני טראומה. באופן ספציפי, כאשר תפיסות העולם לגבי שכר ועונש הן נוקשות (לאנשים טובים קורים דברים טובים, לאנשים רעים קורים דברים רעים), ניצול הטראומה עומד בפני החלטה בלתי אפשרית: או שעלי לזנוח את אמונתי, או שאני אדם רע. ואכן הניצולים החרדים נטו להביע תחושות אשמה בעוצמה יוצאת דופן. אשמה זו, שכינינו "אשמה משמרת משמעות" תובעת התייחסות טיפולית ייחודית ומותאמת תרבותית.